in

Požar kod Višnjana gasilo 27 vatrogasaca s Poreštine

Foto Vatrogasci Poreč

-Jučer ujutro brzom intervencijom ugašen je požar u šumi kraj Višnjana. U zajedničkoj akciji gašenja bili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Poreč i DVD-ova Višnjan, Vižinada, Kaštelir-Labinci, Tar-Vabriga, Vrsar i Sveti Lovreč, njih ukupno 27 s 12 vatrogasnih vozila. Hvala svima na brzom odazivu u nedjeljno jutro, izjavio je zapovjednik JVP-a Denis Matošević.

Foto Vatrogasci Poreč

Zbog povećane mogućnosti izbijanja šumskih požara te prevencije smanjenja broja požara i time štetnih posljedica vatrogasci Poreštine svakodnevno izlaze u preventivnu ophodnju, svaki na svom području.

Foto Vatrogasci Poreč
Foto Vatrogasci Poreč

-Koristimo priliku još jednom skrenuti pozornost građanima da se ponašaju odgovorno, poštuju pravila i zakonska ograničenja vezano uz loženje vatre na otvorenom jer je u ovom trenutku to zabranjeno, kaže zapovjednik Matošević i apelira na građane da ne pale roštilje, otpad, da ne bacaju opuške niti bilo što slično na otvorenom prostoru, jer je malo potrebno da se požar u ovakvoj suši razbukta.

Gotovo svakodnevno imaju dojave o požarima, a jedina je sreća dosad što ih ljudi zovu na vrijeme pa oni stignu brzo na teren. Upravo zato imaju ophodnje svakog dana i to na cijelom području Grada Poreča i svih okolnih općina.

UKOLIKO PRIMJETITE POŽAR NAZOVITE ŠTO PRIJE VATROGASCE NA BROJ 193 ILI CENTAR 112.

Foto MORH - Kanader u akciji - Ilustracija

Gori kod Marčane. Na terenu dva kanadera

euro kovanice proizvodnja foto vlada rh

Počela proizvodnja hrvatskih eurokovanica