in

Predala policiji ručnu bombu i streljivo

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policija još jednom podsjeća da se protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajne ili kaznene postupke

Tijekom jučerašnjeg dana građanka  koje je željela ostati anonimna je pulskoj policiji dragovoljno predala jednu ručnu bombu i 90 komada sitnog puščanog streljiva, a koje je pronašla u kartonskoj kutiji prilikom čišćenja stare kuće na području Pule.

Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva . I dalje je u tijeku akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način, objavila je istarska policija 14. travnja 2023.

Ilustracija - Foto jarmoluk za Pixabay.com ilustracija bankomat

Ukrala karticu u Baderni pa u Poreču dizala novac s bankomata

Trg slobode u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Pliva najavila nestašicu popularnog lijeka