in

Ukrala karticu u Baderni pa u Poreču dizala novac s bankomata

Ilustracija - Foto jarmoluk za Pixabay.com

Kako bi spriječili veću štetu u slučaju krađe ili gubitka kartice, policija savjetuje građane da ne zapisuju PIN broj na karticu i da ga ne čuvaju uz karticu u novčaniku

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnja državljanka Filipina počinila kaznena djela krađe i računalne prijevare.
Osumnjičenu se tereti da je u noći s 25. na 26. ožujka, kroz radni prostor koji posluje noću, ušla u kuću na području Baderne i otuđila novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama s PIN-om. Potom je s jednom od kartica podignula novac na bankomatu u Poreču te je time oštetila 68-godišnjakinju za više stotina eura.

Protiv osumnjičene se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Kako bi spriječili veću štetu u slučaju krađe ili gubitka kartice, policija savjetuje građane da ne zapisuju PIN broj na karticu i da ga ne čuvaju uz karticu u novčaniku. Najbolje bi bilo zapamtiti PIN broj i ne ga dijeliti s drugim osobama. Građanima se također savjetuje da ne otkrivaju svoj PIN broj pri kupnji stvari putem interneta, telefona ili pošte.

Ukoliko se dogodi da građani izgube karticu ili im je netko ukrade, trebali bi odmah kontaktirati svoju banku i blokirati karticu  kako bi zaštiti svoj novac i spriječili neovlaštenu uporabu kartice, objavila je istarska policija 14. travnja 2023.

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Pijani mladić oštetio tri parkirana vozila. Skupo će ga to koštati…

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Predala policiji ručnu bombu i streljivo