in

Predali policiji pištolj, ručnu bombu, streljivo…

Foto MUP

Na području Pule jedna žena predala je policiji pištolj na kojem je uklonjen tvornički broj, dok je na području Buzeta muškarac prilikom čišćenja garaže preminulog člana obitelji pronašao ručnu bombu. Nakon dolaska policijskih službenika na mjesto događaja, utvrđeno je kako se u garaži osim ručne bombe nalaze i tijelo protupješačke mine bez eksplozivnog punjenja, 153 komada streljiva, vježbovni metak i replika eksplozivnog sredstva. Sva pronađena sredstva preuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite.

Tijekom prošle godine građani su na području Policijske uprave istarske predali ukupno sedam ručnih bomba i šest komada ostalog rasprskavajućeg oružja, pet pušaka, 11 pištolja, 18 komada oružja C I D kategorije, 0.57 kilograma eksploziva i 4.903 komada različitog streljiva te im ovom prilikom zahvaljujemo na njihovom doprinosu sigurnosti. Podsjećamo građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.

Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je policija 9. veljače.

turristi plaža more

Njemački ADAC objavio brošuru u potpunosti posvećenu Hrvatskoj

Poreč objavio brošuru Proračun u malom 2022.