in

ISTRA: Policiji predali pištolj, puške i streljivo

Foto: PU primorsko-goranska - Ilustracija

Policija još jednom podsjeća da se protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajni ili kazneni postupak

Tijekom jučerašnjeg dana građanka koja je željela ostati anonimna pulskoj je policiji dragovoljno predala pištolj s dva spremnika i 40 komada streljiva, koje je pronašla prilikom čišćenja kuće, dok je buzetskoj policiji savjesni građanin dragovoljno predao dvije puške s užlijebljenim cijevima.

Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva.

I dalje je u tijeku akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način, objavila je istarska policija 26. svibnja 2023.

nemoj koristiti ovu fotku više

ISTRA: U sudaru s kamionom teško stradao vozač motocikla

osobna iskaznica

Šalteri za osobne iskaznice po Istri rade i subotom