in

Predao policiji ručne bombe i streljivo

Foto MUP

Policija i nadalje poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i na taj način učine svoj život sigurnijim

Foto Policijska uprava istarska bomba oružje raketa mup
Foto Policijska uprava istarska

Rovinjskoj policiji je u srijedu građanin, koji je želio ostati anoniman, dragovoljno predao torbu sa neeksplodiranim eksplozivnim sredstvima koju je pronašao prilikom renoviranja kuće u Rovinju. U njoj su se nalazile 3 ručne bombe, 200 komada raznog streljiva i tri metra sporogorećeg štapina. Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu ih predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je istarska policija 2022.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

UMAG: Bježao policiji, vozio pod zabranom, odbio test na alkohol…

Advent u Taru - Foto TZ Tar-Vabriga

TAR – Odgađa se paljenje 2. adventske svijeće