in

Predao policiji ručne bombe

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192

Policijskom službeniku Protueksplozijskog odjela Policijske uprave istarske je jučer popodne u Vodnjanu građanin dobrovoljno predao dvije ručne bombe.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Isto tako, policija upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način, objavila je 22. siječnja PU istarska.

ZAVRŠIO U PRITVORU: Žene prijavile muškarca za neovlašteno fotografiranje

Dječak pronašao novčanik i požurio ga odnijeti u policijsku postaju