in

Prekinut niz razbojništava u Istri: Jedan obgrlio 80-godišnjaka, drugi mu uzeo motornu pilu

Foto: MUP - Ilustracija

Muškarci su tijekom jutra predani u pritvorsku jedinicu policije

Pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 45-godišnjakom i utvrdila sumnju da su počinili tri kaznena djela razbojništva. Naime, 50-godišnjak je 26. listopada prijavio kako su mu 23. listopada oko 2 sata u Parku Ane Frank u Puli prišla dvojica nepoznatih muškaraca koji su ga fizički napali, udarajući ga rukama po glavi i tijelu te su mu otuđili mobitel, osobne dokumente, bankovnu karticu i novac.

Nove prijave razbojništava policija je zaprimila i 5. studenog, kada su dvoje nepoznatih počinitelja oko 8 sati prišli 67-godišnjaku na prostoru parkirališta u Gajevoj ulici, s kojim su počeli raspravljati oko prodaje predmeta, nakon čega je jedan od muškaraca fizički nasrnuo na 67-godišnjaka, dok je drugi od njega otuđio tri parfema.

Nakon nekoliko minuta dvojac je na istom mjestu prišao i 80-godišnjaku. Dok je jedan od muškaraca fizički obgrlio i zadržao 80-godišnjaka, drugi je otuđio motornu pilu u njegovom vlasništvu. U pomoć 80-godišnjaku priskočio je 61-godišnjak, nakon čega se nasilni muškarac udaljio u nepoznatom smjeru.

Policija je istoga dana oko 10 sati uhitila dvojicu muškaraca koje sumnjiči da su trima razbojništvima stekli ukupnu materijalnu korist od više stotina eura te su jutros privedeni u pritvorsku jedinicu policije, objavila je istarska policija 6. studenog 2023.

Foto Policijska uprava istarska

Jurio Istarskim ipsilonom 180 h na sat. Dobro su ga kaznili

Foto Grad Poreč

POREČ: Kako se poduzetnici mogu motivirati i biti dosljedni u razvoju svojih ideja? Odgovore dala Andreja Marčec