in

POREČ: Kako se poduzetnici mogu motivirati i biti dosljedni u razvoju svojih ideja? Odgovore dala Andreja Marčec

Foto Grad Poreč

U sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču je radionicu o motivaciji i dosljednosti je održala Andreja Marčec, edukatorica osobnog rasta i razvoja za odrasle. Sudionicima je objašnjavala kako pomaže klijentima da se riješe ograničavajućih načina razmišljanja o životu i novcu, osjećaja krivnje iz prošlosti, strahova od budućnosti i da počnu živjeti život punim plućima, sretni, zadovoljni, ispunjeni, u miru i po svojim pravilima.
Poduzetnicima je ukazala na važnost postavljanja cilja, fokus na sam cilj te zašto im je to važno u životu. Spomenula je vještine i sposobnosti koje su povezane s motivacijom, te je govorila o tome kako da ostanu motivirani i dosljedni.


Edukatorica je navela kako se često događa da kad ljudi krenu u poduzetništvo, počne im se sve više buditi kreativnost i naviru im razne ideje. U tom entuzijastičnom stanju, žele to podijeliti s nekim. Najčešće o tome pričaju sa svojim bližnjima i tada nerijetko budu razočarani, jer nemaju podršku za realizaciju svoje ideje. Počne se gubiti motivacija i postaje upitna dosljednost. Na radionici su prisutni mogli saznati kako mogu utjecati na pad motivacije i kako se mogu ponovno motivirati i biti dosljedni u razvoju svoje poduzetničke ideje.

Navedena radionica je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2023. koju već šestu godinu organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo.

policija traka mjesto nesreće

Prekinut niz razbojništava u Istri: Jedan obgrlio 80-godišnjaka, drugi mu uzeo motornu pilu

Foto Gradska knjižnica Poreč

Anđa Marić dolazi u Poreč predstaviti svoju knjigu o borbi protiv multiple skleroze