in

Preminulo dijete u Puli: Policija prijavila roditelje zbog zanemarivanja

Foto Tanja Kocijančić

Policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta

Djelatnici Policijske postaje Pula proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Policija je 29. rujna zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Naime, unazad tri mjeseca 15-godišnjem djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku. Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, priopćila je policija 1. listopada.

BOGATA PONUDA: Pet žminjskih atrakcija za Svjetski dan turizma

obrtnički dom obrtnika poreč

MJESEC PODUZETNIŠTVA U POREČU – Edukacija: „Kako napraviti dobar poslovni plan i ostvariti bespovratna sredstva za samozapošljavanje?“