in

Pokušao dobiti nasljedstvo iz Libije, pa ostao bez novca

Foto MUP - PU istarska - Ilustracija

Policija savjetuje građane da budu sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit jer se u takvim slučajevima radi o prijevarama

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija zaprimila prijavu 53-godišnjaka koji je prevaren za više tisuća kuna. Naime, muškaraca je prije šest mjeseci kontaktirala osoba koja se predstavila kao državljanka Velike Britanije koja radi u banci i ima za njega poslovni prijedlog od kojeg bi oboje mogli imati koristi. Navela je da u banci ima pristup novčanim sredstvima pokojnih osoba iz Libije te da su ta sredstva ”zamrznuta”, s obzirom da se nije javio nitko od nasljednika. Ponudila mu je da će putem odvjetnika pripremiti poslovnu dokumentaciju kao da je 53-godišnjak poslovni partner pokojne osobe. Kada je muškarac pristao na ponudu, osoba ga je tražila uplatu naknade kako bi se novčana sredstva deblokirala.

Vjerujući da je osoba doista djelatnica banke i da je sve istina, s obzirom da je komunicirala s njim putem adrese elektroničke pošte jedne britanske banke, 53-godišnjak joj je uplatio više tisuća kuna. Kada ga je ponovno tražila novac za plaćanje sudskih troškova, posumnjao je i zatražio od nje potvrdu da će primiti novac na svoj račun, a što osoba nije učinila te je događaj prijavio policiji.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije s nepoznatim osobama, pogotovo kad te osobe od njih traže novac.

Prije bilo kakve uplate novca, dobro provjerite sve informacije i zatražite nepristran financijski savjet. Budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit jer se u takvim slučajevima u pravilu radi o prijevarama. Ne samo da nećete ostvariti sigurnu zaradu, nego ćete i ostati bez svog novca. Ukoliko sumnjate da biste mogli postati ili postanete žrtva prijevare, prijavite događaj policiji na broj 192, objavila je istarska policija 10. siječnja 2022.

vatrogasci Poreč

Požar napuštene kuće u Musaležu

policija auto foto mup pu istarska

Nisu platili gorivo, bježali policiji, bez vozačke, pozitivni na droge…