in

Prevaranti opet u Istri glume gluhe i traže novac. Policija jednog uhitila

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Policija upozorava građane da budu oprezni i da ne daju olako nepoznatim osobama svoj novac jer se često, iza naizgled humanih ciljeva, kriju prijevare

Pulska policija jučer je uhitila muškarca koji je u trgovačkom centru u Puli prikupljao novac od građana. Muškarca je oko 18.10 sati zatekao zaštitar kako u jednoj od trgovina prilazi osobama s papirima na hrvatskom i njemačkom jeziku, lažno se predstavljajući da prikuplja novac za osobe s  oštećenjima sluha te za siromašnu djecu. Policijski službenici utvrdili su kako se radi o 26-godišnjem rumunjskom državljaninu te su ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda, protiv rumunjskog državljanina podnosi se optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policija ovim putem upozorava građane da budu oprezni, s obzirom da su ovakvim slučajevi evidentirani i u drugim dijelovima Hrvatske. Ne predajte olako nepoznatim osobama svoj novac jer se često, iza naizgled humanih ciljeva, kriju prijevare.

Foto Dječji vrtić Crvenkapica Poreč

Porečki vrtić Crvenkapica proslavio 20 godina rada u Fužinama

bicikli bicikl ilustracija policija mup

Istarska policija: Čak 6 krađa električnih bicikala u Poreču i Puli u jednom danu