in

Porečki vrtić Crvenkapica proslavio 20 godina rada u Fužinama

Foto Dječji vrtić Crvenkapica Poreč

Od 24. do 28. lipnja, 20. generacija djece polaznika DV Crvenkapica, ljetovalo je uz osnivačicu Vivianu Salvaro, ravnateljicu Doris Perkov i odgojiteljicu Anu Petroni Smajkić, u Fužinama.

Foto Dječji vrtić Crvenkapica Poreč
Foto Dječji vrtić Crvenkapica Poreč

Davne 2002. Osnivačica Viviana Salvaro započela je prekrasnu tradiciju cijelotjednog ljetovanja, na koje idu djeca predškolci, koja traje od ponedjeljka do petka, avanturu koja obogaćuje dječja iskustva i život razvijajući samostalnost, sigurnost, spaja i bogati prijateljstva i ljubav kroz razne aktivnosti. Tako su ove godine djeca prošetala poučnom stazom Leskom u NP Risnjak, prošla šetnicu jezera Bajer, posjetila špilju “Vrelo”, provela vrijeme u adrenalinskom parku „Vrata“ uz razne igre i voditelja Zorana, uspela se na vrh Petra Preradovića, vozila se vlakom od Fužina do Delnica gdje smo posjetili i nahranili srnice i počastili se sladoledom, posjetili Muzej Zrinski… te za kraj proveli predivno jutro na raftingu Kupom uz ekipu „Gorskog toka“. Vrtić je kroz godine, stekao mnoga prijateljstva i predivnu suradnju sa Fužinarcima koji su nam ove godine i uručili priznanje za doprinos turizmu, za 20 godina dolaska.

Naime, ove su godine Turistička zajednica Fužine i Općina Fužine, proslavili 150 godina turizma, gdje je osnivačica Viviana Salvaro pozvana na službenu Sjednicu i uručenje priznanja od strane načelnika Davida Bregovca, koje se odvilo 14.06.2024. u Fužinama a Vrtić i djeca, pozvani su kao počasni gosti u nedjelju, 16.06.2024. na veliku službenu proslavu, gdje smo prekrasno ugošćeni vožnjom u kočiji, ručkom i raznim aktivnostima.

Dječji vrtić Crvenkapica iznimno je ponosan i zahvalan na ovaj nemali uspjeh i predivna iskustva, što sa mnogobrojnim suradnicima i Gradom Porečom kao direktnim suradnikom te sa svom našom djecom, prošlim generacijama i ovogodišnjom, zbog čije dobrobiti i ljubavi, ova avantura zvana „Fužine“ i sam Vrtić, postoje i djeluju, već 20 godina.

sebastijan skoko butiga friday tasting kaštelir

OKUSI ISTRE: U petak u Kašteliru starta nova sezona omiljenog Friday tastinga

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Prevaranti opet u Istri glume gluhe i traže novac. Policija jednog uhitila