in

Prevaren 30-godišnji Istrijan: Uložio velik iznos u kriptovalute. Umjesto zarade sve izgubio

Ilustracija - Photo: Željko Lukunić/PIXSELL

Policija podsjeća da nema lake zarade te poziva građane na oprez kako ne bi postali žrtve kaznenog djela

Pulska policija istražuje prijevaru prilikom trgovanja s kriptovalutama. Naime, 30-godišnjak je prijavio da je od srpnja u više navrata uplatio nekoliko desetaka tisuća eura kao ulaganje u kriptovalute. Muškarac je ulagao putem web stranice iz Norveške, a praćenjem stanja dobio je informaciju kako je zaradio više desetaka tisuća eura. Kada je pokušao dobiti isplatu te navodne zarade, shvatio je da je prevaren.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac.

Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodi brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja. Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati. 

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare, možete saznati na informativnom letku. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji.

Foto ŽKK Istra Poreč

Prve dvije pobjede porečkih kuglačica u novoj sezoni

Foto NK Funtana

U Funtani svi zadovoljni – Domaćini i gosti iz Banjola podijelili bodove