in

Prevaren mladić iz Istre: Preko interneta htio unajmiti stan, pa ostao bez novca

Foto Policijska uprava

Policija upozorava građane na oprez te ih poziva da dobro provjere sve informacije prije nego što nekome uplate novac

Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare prilikom najma stana. Naime, 25-godišnjak je putem društvene mreže pronašao stan u Zagrebu te je stupio u kontakt s osobom koja se predstavila kao vlasnik iz Beograda te ga ja tražio uplatu pologa. Mladić je nepoznatoj osobi u par navrata uplatio više stotina eura, a kada je došao u Zagreb shvatio je kako se navedeni stan ne iznajmljuje.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestiti policiju na broj 192, objavila je istarska policija 6. rujna 2023.

grafiti sprej crtanje

Istarska policija uhvatila dvojac sa sprejem u rukama. Crtali grafite na vlaku

Foto Tanja Kocijančić

Mjerili kakvoću mora u Istri – Ovih 6 plaža bi trebalo izjegavati