in

Priveden Albanac koji je krijumčario migrante kod Momjana

Ilustracija

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad albanskim državljaninom zbog sumnje da je uporabio silu kako bi spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje, kao i zbog sumnje da je iz koristoljublja prevozio migrante

U nastavku događaja o kojem je PU istarska izvijestila 14. rujna: Ozlijeđen strani državljanin koji je bježao policiji,  policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 43-godišnji albanski državljanin počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

U ponedjeljak, 14. rujna, policijski službenici su provodili pojačane aktivnosti vezano za problematiku suzbijanja nezakonitih migracija i sprječavanja krijumčarenja ljudima te su oko 12.20 sati kod mjesta Črnci na području Momjana uočili kombi vozilo Renault Master, splitske registarske oznake, za koje su posumnjali da prevozi nezakonite migrante. 

U kombi vozilu kojim je upravljao 43-godišnji albanski državljanin policijski službenici pronašli su više stranih državljana koji u Republici Hrvatskoj borave nezakonito. Strani državljani bili su u vidno iscrpljenom stanju, s obzirom da su satima boravili u zagušljivom tovarnom prostoru te su im policijski službenici dali vodu, hranu i drugu potrebnu pomoć. Budući da su strani državljani iskazali namjeru za međunarodnom zaštitom, u tijeku je postupak povodom njihovog zahtjeva. 

Osumnjičeni krijumčar je, nakon pružene liječničke pomoći, tijekom jučerašnjeg dana otpušten iz bolnice te su policijski službenici nad njim proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je uporabio silu kako bi spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje, kao i zbog sumnje da je iz koristoljublja prevozio strane državljane koji na području Republike Hrvatske borave nezakonito. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je jutros uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave. 

Utvrđivanje okolnosti u kojima je 43-godišnjak ozlijeđen se nastavlja.

BADERNA: Kreće ispitivanje kućnih priključaka kanalizacije

BADERNA: Kreće ispitivanje kućnih priključaka kanalizacije

KANFANAR: Zbog najave zatvaranja BAT-a 200 proizvođača DUHANA strahuje i traži pomoć premijera

KANFANAR: Zbog najave zatvaranja BAT-a 200 proizvođača DUHANA strahuje i traži pomoć premijera