in

Prodao traktorsku prikolicu s drugim brojem šasije

Policijski službenici utvrdili su kako je osumnjičeni doveo u zabludu kupca te je na prodanu prikolicu postavio identifikacijsku pločicu s druge prikolice

Buzetska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevara i krivotvorenje isprave. Muškarca se sumnjiči da je u kolovozu prošle godine za više tisuća kuna prodao traktorsku prikolicu 41-godišnjem muškarcu, pri čemu ga je doveo u zabludu da za prikolicu posjeduje svu valjanu dokumentaciju.

Naime, 59-godišnjak je prodavao dvije prikolice, no za prikolicu koja je zadovoljava sve uvjete koje je tražio 41-godišnjak nije imao potrebnu dokumentaciju te je stoga skinuo tvorničku pločicu s druge prikolice i stavio ju na prikolicu koja je zadovoljavala uvjete koje je tražio 41-godišnjak. No, njegova prijevara otkrivena je prilikom obavljanja tehničkog pregleda u stanici za tehnički pregled, gdje su djelatnici utvrdili kako se  broj šasije na tvorničkoj pločici razlikuje od broja šasije na okviru prikolice.

Policija će protiv 59-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, priopćila je istarska policija u četvrtak.

Istarski Stožer odgodio krizme

Istarska policija: Svaki drugi vozač prekoračio brzinu