in

Istarska policija: Svaki drugi vozač prekoračio brzinu

Budući da je nepropisna ili neprilagođena brzina glavni uzrok stradavanja na cestama, policija je 24 sata kontrolirala poštuju li vozači propisanu brzinu kretanja 

Kao što je i najavljeno, jučer je diljem Europe provedena ROADPOL-ova akcija 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila.

Na području Policijske uprave istarske akcija je provedena na ukupno 107 lokacija. Većinom se radilo o lokacijama koje su predložili građani, a dijelom se radilo i o lokacijama na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. U 24 sata, koliko je trajala ova prometna akcija, policijski službenici kontrolirali su ukupno 265 vozila i utvrdili 134 prekršaja prekoračenja brzine, što znači da je svaki drugi vozač u Istri prekoračio propisanu brzinu kretanja.

Policija će nastaviti do kraja tjedna s pojačanim nadzorom brzine kretanja vozila. Budući da se većina najtežih prometnih nesreća događa upravo zbog vožnje nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, pozivamo građane da poštuju prometne propise i budu odgovorni sudionici u prometu. Zapamtite:

  • Brzina određuje težinu sudara. Čak i malo povećanje brzine povećava rizik od ozljeda.
  • Pješaci imaju 90% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 30 km/h te manje od 50% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 50 i više km/h.
  • Prevelika brzina glavni je uzrok smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama. O tebi ovisi želiš li ostati živ i sačuvati živote drugih. 

Prodao traktorsku prikolicu s drugim brojem šasije

Katarina Nemet: Parcelacija poljoprivrednog zemljišta kao početak bespravne gradnje