in

Prodavala cipele pa ostala bez novca. Dala im je broj kartice

MUP ilustracija

Pazinska policija zaprimila je prijavu 26-godišnjakinje koja je na internetskom oglasniku oglasila prodaju cipela, nakon čega ju je putem društvene aplikacije kontaktirala nepoznata osoba i poslala oštećenoj aplikaciju dostavne službe pomoću koje je trebala biti izvršena uplata novca i razmjena paketa. Oštećena je u aplikaciju, kako bi primila dogovoren novčani iznos, unijela broj bankovne kartice i CVV broj sa poleđine bankovne kartice, nakon čega joj je u kratkom roku pristigla obavijest da joj je sa računa skinuto nekoliko tisuća kuna.
 
Policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja i pronalasku počinitelja kaznenog djela prijevare.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.
 
O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, objavila je istarska policija 25. listopada 2022.

berba malina

Pokrali mu sve masline

pixabay pas

U Filipinima pas ugrizao poštara. Kazne i vlasnicima pasa iz Rošina i Vineža