in

Pronašao sumnjiv predmet i odmah pozvao policiju. Uništila ga posebna jedinica policije

Foto Policijska uprava istarska

Policija poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija

Policija je jučer oko 13 sati zaprimila dojavu građanina da je prilikom izvođenja građevinskih radova na Valelungi pronašao sumnjiv predmet. Na mjesto događaja odmah su izašli djelatnici Protueksplozijske jedinice Rijeka koji su utvrdili da se radi o ručnom bacaču koji je u kontroliranim uvjetima uništen.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom pozivamo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je istarska policija 29. ožujka 2023.

Ilustracija Policijska uprava istarska

U nesreći poginuo 20-godišnjak. Za volanom bila maloljetnica

Foto Policijska uprava zadarska

UMAG: Vozio neregistrirani auto s tuđim tablicama i skrivao drogu