in

PULA/POREČ: Vozili sa skoro dva promila. Skupo će to platiti

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

U dane vikenda, od 31. ožujka do 2. travnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom i šest prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta. U navedenim prometnim nesrećama alkohol nije evidentiran kao uzrok.

Pulska prometna policija je 2. travnja oko 1.10 sati na Šišanskoj cesti zaustavila 47-godišnjaka koji  je upravljao  motociklom Piaggio, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.97 promila. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud je vozaču izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.320 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Porečka je policija 1. travnja oko 22.10 sati u Gornjim Špadićima zaustavila 49-godišnjaka koji je automobilom Fiat, pulske registracijske oznake, upravljao pod utjecajem alkohola od 1.96 promila. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud mu je odredio novčanu kaznu od 2.500 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 427 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 8 vozača i jedno vozilo. Utvrđeno je 155 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 61 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 28 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 6 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola i droga – 2 prekršaj,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 1 prekršaj,
  • ostali prekršaji – 48 prekršaja

Izvor Policijska uprava istarska

Foto Policijska uprava zadarska

POREČ: Uhićen zbog vožnje od 1,96 promila. Sud mu odredio veliku kaznu

mup policija prometna nesreća

Odbacio drogu, vrijeđao policajce, bježao pa počinio niz prometnih prekršaja…