in

PULA/UMAG: Vlasnici psa kažnjeni – Mješanac ugrizao muškarca, a doga i mješanca i staforda

Ilustracija

Policija upozorava građane da pripaze na svoje životinje i  koriste povodac i brnjicu ukoliko se radi o opasnim psima

Pulska je policija jučer oko 13,50 sati na Puljskoj cesti u Puli prekršajno sankcionirala 51-godišnjeg muškarca zbog držanja psa bez nadzora. Naime, 51-godišnjak je držao psa mješanca bez nadzora, te je u dvorištu ugrizao za nogu 49-godišnjeg djelatnika pošte. Muškarac je lakše ozlijeđen, a policija je zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vlasniku psa izdala prekršajni nalog.

Također, jučer oko 17 sati u Čepljanima na području Umaga, pas argentinska doga kojeg je 29-godišnjak držao bez nadzora istrčao je iz dvorišta kuće te ugrizao psa američkog staforda u vlasništvu 50-godišnjaka, a potom psa mješanca u vlasništvu 54-godišnjaka. Vlasniku argentinske doge izdan je prekršajni nalog, a policija je o događaju obavijestila nadležnu veterinarsku inspekciju.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, prilikom šetnje koriste povodac za životinje i brnjicu ukoliko se radi o opasnim psima.  

Poreč i francuski Noisiel planiraju sklapanje sporazuma prijateljstva između gradova i suradnju

JOB.FAIR: Virtualni sajam poslova Tehničkog fakulteta Rijeka – za studente i poslodavce