in

Pulska policija uhvatila serijskog lopova

Foto MUP

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio šest kaznenih djela krađa i jednu razbojničku krađu.

Policijski službenici uhitili su muškarca u popodnevnim satima 26. svibnja u Tomasinijevoj ulici u Puli,  kada je kod sebe neovlašteno posjedovao 0.3 grama marihuane te mu je izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dan ranije oko 7.10 sati u Ulici prilaz Monte Cappelletta ušao u trgovinu te je otuđio razne prehrambene proizvode. U trenutku kada ga je u pokušaju krađe pokušala spriječiti 44-godišnja djelatnica, 27-godišnjak ju je odgurnuo na tlo, nakon čega se udaljio bez da je išta otuđio.

Osim što je počinio razbojničku krađu, osumnjičenog se tereti da je počinio i šest krađa, odnosno da je u razdoblju od 1. ožujka do 29. travnja iz trgovina na Giardinima,  u ulicama Mate Balote, Keršovanijevoj, Dalmatinovoj te u dva navrata u Ulici Ljudevita Posavskog u Puli otuđio razne prehrambene i higijenske proizvode, čime je oštetio pravne osobe iz Pule i Zagreba za više tisuća kuna.

Osumnjičeni muškarac će danas, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

POREČ: Stavili tuđu registarsku pločicu na vozilo kako bi ušli u stari grad

POREČ: Kate Grujić iz Červar Porta nema 20 dana!