in

DOBILI NOVČANU I ZATVORSKU KAZNU: 37-godišnjak po Puli vozio s 3,68 promila, a 23-godišnjak u Rovinju s 1,26 promila

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave istarske evidentirano je sedam prometnih nesreća, i to šest s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a šest osoba je lakše ozlijeđeno. Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće, od toga je rekorder u Puli uhvaćen s čak 3,68 promila alkohola u krvi, dok je neprilagođena brzina kao greška evidentirana u jednoj nezgodi.

Utvrđeno je ukupno 229 prekršaja. Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 510 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 32 vozača i 12 vozila, priopćila je danas Policijska uprava istarska. Događaji koje Izdvajamo:

U petak, 17. svibnja oko 17 sati, na raskrižju Flanatičke i Mletačke ulice u Puli, policijski službenici Postaje prometne policije Pula su zastavili automobil VW Polo, belgijske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 3.68 promila upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je isključen iz prometa i doveden u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama određena mu je kazna u iznosu od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Rovinjska prometna policija je 18. svibnja oko 1.10 sati, u Ulici Braće Božića u Rovinju, zaustavila automobil Opel, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 23-godišnji mladi vozač. Obavljenim nadzorom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,26 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i odvođenja na nadležni sud, koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju do 10 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca, priopćila je PU istarska.

ISTARSKI BIENNALE u porečkom muzeju od 23. svibnja: Kakvi su u povijesti bili OSJEĆAJI?

TAR: Otvoreni UPISI u novi vrtić “Morski konjić”