in

Rezultati akcije: Policija uhvatila velik broj onih koji nisu vezani i pričaju na mobitel dok voze

Ilustracija - Foto Tim Samuel za Pexels

Policijska uprava istarska još jednom upozorava vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas

Radi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama, kao što je najavljeno, jučer  je od 8 do 13 sati na području Pule provedena prometna akcija ”Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela”.

Tijekom akcije utvrđeno je 62 prometnih prekršaja, i to 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,  21 prekršaj nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje i 4 ostala prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Slijedom iznijetog vidljivo je da je utvrđen znatan broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje. Stoga, Policijska uprava istarska još jednom upozorava vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas, a vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

foto mup policija promet noć

Vozio s 1,14 promila – Udario u drugi auto pa u zaštitnu ogradu

foto gradska knjižnica poreč

POREČ: Raspisan natječaj za ravnatelja/icu Gradske knjižnice