in

Rezultati prometne akcije – I pješaci krše propise. Policija utvrdila ukupno 82 prekršaja

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici su tijekom prometne akcije utvrdili 82 prekršaja

Istarska je policija jučer od 9 do 14 sati provodila preventivno-represivnu akciju „Kontrola poštivanja prometnih propisa od strane vozača u odnosu na pješake i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka“. Tijekom prometne akcije provodio se pojačan nadzor zona raskrižja i ulica na kojima se nalaze obilježeni pješački prijelazi te na područjima gdje je uočeno veće kretanje pješaka.

Tijekom akcije utvrđena su 82 prometna prekršaja, i to 29 prekršaja pješaka, 7 prekršaja neustupanja prednosti prolaska pješaku od strane vozača, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnoj pojasa, 20 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 12 ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom prošle godine je na području Policijske uprave istarske, u 1694 prometne nesreće, stradalo 68 pješaka, od kojih su četiri pješaka smrtno stradala, 14 teško, a 50 pješaka je lakše ozlijeđeno. Stoga policija i nadalje poziva sve sudionike u prometu da podignu razinu pažnje prilikom sudjelovanja u kretanju na prometnicama s ciljem uspostave boljeg stanja sigurnosti i smanjenja stradavanja u prometu, objavila je istarska policija 23. veljače 2023.

droga policija mup

UMAG: Osumnjičen za proizvodnju i dilanje droge

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

Učenici porečke Balote izvrsni u Vrsaru na natjecanju iz njemačkog – Čak šest medalja!