in

Učenici porečke Balote izvrsni u Vrsaru na natjecanju iz njemačkog – Čak šest medalja!

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

U OŠ Vladimira Nazora u Vrsaru održano je nedavno županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Članice županijskog povjerenstva su bivše učenice, sadašnje ili bivše djelatnice Srednje škole Mate Balote Pooreč – Kristina Lijović, predsjednica, te članice Denis Brožić, Tiana Orihovac Knezoci, Marina Zelenika i Mirjam Blažević.

Balotin natjecateljski tim se sastojao od 12 sudionika/ca (7 natjecatelja/ica i 5 mentorica). Pristiglo ih je 11. Sudionici su se natjecali u 4 kategorije: I. kategorija A – drugi razredi nastavljači, B – 2. razredi s elementima njemačkog materinskog jezika i C – treći razredi s elementima materinskog njemačkog jezika, II. kategorija A – četvrti razredi, početnici u njemačkom.

U izvrsnoj organizaciji, vrhunskom multimedialnom okruženju OŠ Vrsar učenici porečke Balote opravdali su povjerenje i priskrbili školi prva, druga i treće mjesto.

Pa nabrojimo ih:

1. mjesto – Tena Mihoković, 2. r. opće gimnazije (mentorica Marina Zelenika) i Alexander Finkelstein, 2. r. jezične gimnazije (mentorica Suzana Roža Braković)

2. mjesto – Ivona Baran, 2. r. jezične gimnazije (mentorica Patricija Baf Bratović), Josip Vibovec, 3. r. ekonomske B (mentorica Mirjam Blažević) i Antonio Jukić, 4. r. jezične gimnazije (mentorice Marlena Vitasović Orbanić i Patricija Baf Bratović)

3. mjesto – Emili Vošten, 4. r. jezične gimnazije (mentorica Marlena Vitasović Orbanić).

Nakon ovakvih rezultata ne čudi da se ove godine prijavilo čak 50 kandidata za polaganje DSD I ispita za stjecanje B1 razine, poručili su iz porečke Balote koja je ovime samo nastavila niz u osvanjanju nagrada i prizanja na natjecanjima znanja.

policija pješački prijelaz prometni policajac

Rezultati prometne akcije – I pješaci krše propise. Policija utvrdila ukupno 82 prekršaja

Foto Grad Poreč - Savjetovalište za oboljele žene počelo s radom

POREČ: S radom počelo Psihoonkološko savjetovalište za žene oboljele od raka dojke