in

RUŠIO PO POREČU S 4 PROMILA: Izazvao dvije nesreće, oštetio kružni tok…

Ilustracija MUP

Policijski službenici uhitili su vozača koji je bio pod utjecaje alkohola od 3.91 promila

U Poreču su se dogodile dvije prometne nesreće, a izazvao ih je vozač pod utjecajem alkohola. Naime, 4. studenoga oko 17.25 sati, 49-godišnji vozač upravljao je automobilom, pulske registracijske oznake te se u Ulici Mate Vlašića nije kretao sredinom prometne trake, već je sletio na povišeni pješački otok, gdje je srušio prometni znak.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se nije zaustavio, nego je nastavio vožnju.  U Ulici Gašpara Kalčića, dolaskom do kružnog raskrižja, izgubio je nadzor nad automobilom zbog neprilagođene brzine kretanja i oštetio dijelove montažnog kružnog toka, nakon čega je automobil zapeo u šljunak i zaustavio se.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 3.91 promila te su ga policijski službenici uhitili i priveli u policijsku postaju. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, objavila je istarska policija 5. studenog 2023.

Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ: Saša Ceci predstavit će svoje knjige „Blesimetar (I. – IV.)“

Foto Policijska uprava zadarska

NOĆ U ISTRI: Pijan sletio s ceste, zabio se u zid i završio u bolnici