in

POREČ: Saša Ceci predstavit će svoje knjige „Blesimetar (I. – IV.)“

Foto Gradska knjižnica Poreč

Porečki Mjesec hrvatske knjige začinit će znanstveno druženje i to sa zabavnom i razumljivom fizikom, jer u goste stiže dr.sc. Saša Ceci, a predstavit će svoje knjige „Blesimetar (I. – IV.)“.

Da se složeni znanstveni koncepti mogu prezentirati na jednostavan način, dokazao je nebrojeno puno puta Saša Ceci, svestrani znanstvenik, koji uz svoj primarni rad u području fizike elementarnih čestica, a iza sebe ima 70-ak znanstvenih radova, vodi i sudjeluje u cijelom nizu važnih projekata, poput Skeptika u pubu i znanstvene emisije „Treći element“ na HRT-u. Neumorno se trudi u javnosti prenositi istinu te brani znanstvene stavove, a istovremeno promovira znanost među različitim populacijama.

„Koliko je krivo biti u krivu“ pita nas ovaj znanstvenik, a „Šest godina stariji, nimalo pametniji“ šalje nam poruku „Svjetlo na kraju tunela smo mi“ i piše „Kroniku beznađa“.

Druženje, uz razgovor o znanosti, održat će se u ponedjeljak 6. studenog 2023. godine u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3), a večer će moderirati Ivan Kraljević. Oni se nikada ne zadovoljavaju gotovim rješenjima, sve što živimo i što nas okružuje istražuju i propitkuju. I o tome raspravljaju. 

Foto Istarska županija

Predstavljena „Čarobna Istra – skrivene tajne istarskih gradina“ – knjiga koju će voljeti i mali i veliki

lisice mup policija

RUŠIO PO POREČU S 4 PROMILA: Izazvao dvije nesreće, oštetio kružni tok…