in

S 16. na 17. ožujka u Istri “uhvaćeno” 12 osoba koje krše mjeru samoizolacije

Foto MUP

Policijska uprava istarska objavila je da je u protekla 24 sata, dakle s 16. na 17. ožujka, utvrdila 12 slučajeva kršenja mjera samoizolacije zbog koronavirusa, o čemu su obavijestili državni inspektorat radi daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija.

Policija ističe kako su od građana zaprimili 27 dojava o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre.

Provjerili su ih i u 12 slučajeva utvrđeno da se osobe kojima je određena mjera samoizolacije nisu pridržavali uputa i mjera.

Iz PU istarske još jednom su upozorili sve osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se toga strogo pridržavaju, kao i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa.

Apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, ali i zdravlje svojih najbližih i šire zajednice. Stoga zahvaljujemo svim savjesnim građanima na dojavama, te ih pozivamo da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila i aplikacije Sigurnost i povjerenje, poručila je glasnogovornica Nataša Vitasović.

Policijski službenici provjerit će svaku dojavu i protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije.

Od 13. ožujka zaprimljeno je ukupno 60 dojava građana, kazala je Vitasović.

VIŠNJAN: Provaljeno u butigu

crveni križ

Podjela paketa i lijekova krenula na Poreštini: Crveni križ, vatrogasci, komunalci i Centar za socijalnu skrb pomažu najpotrebitijima