in

Podjela paketa i lijekova krenula na Poreštini: Crveni križ, vatrogasci, komunalci i Centar za socijalnu skrb pomažu najpotrebitijima

Ilustracija

Objavljujemo obavijest ravnateljice Crvenog križa Poreč Vesne Janko Finderle koja građane poziva da se obrate za pomoć od 10 do 18 sati isključivo preko službenih brojeva telefona 052 452 248 i 092 352 6501:

“U ovoj izvanrednoj situaciji pokušali smo se zajedno organizirati da na što bolji i učinkovitiji način pomognemo građanima u potrebi.

Nemojmo zaboraviti da smo svi koji su uključeni u ovaj vid pomoći educirani i obučeni kako bi se pomoć odradila na najsigurniji način, ne samo za nas koji pomažemo već i za građane kojima pomažemo. To su naši građani koji su u  rizičnim skupinama i građani u samoizolaciji. Držimo se posebnog protokola postupanja u takvim situacijama, te nam je najvažnije sačuvati zdravlje građana.

U ovakav vid pomoći preko Gradskog društva Crvenog križa uključeni su naši volonteri s cijele Poreštine, Javna vatrogasna postrojba Poreč te sva dobrovoljna vatrogasna društva na Poreštini, Komunalni odjel Općine Funtana te djelatnici Centra za socijalnu skrb Poreč.

Umreženi smo i svakodnevno izmjenjujemo potrebne informacije uz dogovor s načelnikom Stožera Grada Poreča. Pomažu nam i trgovački lanci te ljekarne.

Što se tiče informacija i kriterija, kao i kontakata na koji gađani mogu zvati nalaze se u privitku ovog maila, na letku Crvenog križa Poreč.

Moramo napomenuti da nismo izostavili redovne korisnike koji dobivaju dva puta mjesečno paket hrrane (njih 30-ak), ali isto tako niti 160 obitelji na Poreštini koje ćemo obuhvatiti ove dane i dodjeliti im pomoć u vidu interventog paketa.

Većina obitelji nalazi se na spisku Centra za socijalnu skrb Poreč, te im je prijeko potrebna pomoć.”

S 16. na 17. ožujka u Istri “uhvaćeno” 12 osoba koje krše mjeru samoizolacije

Istarski Stožer civilne zaštite: Opomena trgovačkim centrima koji se ne drže propisanih mjera, važna poruka za darivatelje krvi