in

S 2,67 promila sletio s ceste i srušio prometni znak

Ilustracija - Foto Diego Parra za Pixabay

U subotu, 30. travnja oko 00.25 sati, u Ulici Istarskih narodnjaka u Pazinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Nesreća se dogodila kada je 35-godišnjak upravljao automobilom Chervolet, zagrebačke registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.67 promila. Vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika i srušio prometni znak. Također, za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.
 
Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja 35-godišnjak je priveden u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćila je istarska policija 2. svibnja.

U dane vikenda, od 29. travnja do 1. svibnja 2022. godine, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 17 prometnih nesreća, i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba teško ozlijeđena, a tri su lakše ozlijeđene.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 355 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 22 vozača i dva vozila. Utvrđeno je 198 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 129 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 22 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 20 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 25 prekršaja
  • ostali prekršaji – 45 prekršaja

Foto HGK - Županijska komora Pula

Bez umrežavanja i inovacija nema napretka nautičkog sektora

Njemica “zaradila” veliku kaznu i zabranu vožnje autom