in

Sankcije za mopedistu u Puli i lisice za pijanog vozača u Poreču

Foto MUP

Dva su muškarca jučer u Poreču i Puli prekršajno sankcionirana zbog prekršaja u cestovnom prometu

Porečka je policija 12. rujna oko 21.10 sati u Vukovarskoj ulici u Poreču zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, na kojem nisu bila uključena svjetla i kojim je pod utjecajem alkohola od 1.87 promila upravljao 39-godišnjak. Također, kontrolom je utvrđeno kako vozač upravlja automobilom dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i doveden u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pulska je policija 12. rujna oko 23.05 sati u Ulici Jurja Žakna u Puli zaustavila moped bez registracijskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i bez korištenja zaštitne kacige upravljao 39-godišnjak. Također utvrđeno je da je mopedu isteklo važenje prometne dozvole.

Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak, objavila je istarska policija 13. rujna 2023.

trgovina supermarket hrana

Povlači se još jedan proizvod, pronađena plijesan na njemu

Foto Istarski boćarski savez

U Poreču održan tradicionalni ljetni kamp Istarskog boćarskog saveza