in

Slovenac pokušao ubiti dva sunarodnjaka na hrvatskoj autocesti

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

U petak, 24. studenoga oko 18.25 sati na autocesti A4, kod naplatnih postaja Sveta Helena, nakon prvotnog verbalnog sukoba u prometu 39-godišnji državljanin Slovenije svojim osobnim automobilom naletio je na 42-godišnjeg i 35-godišnjeg državljana Slovenije. Liječnička pomoć osobama je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje je utvrđeno da je 42-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, dok je 35-godišnjak teže ozlijeđen, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Evo što su potom objavili nakon kriminalističkog istraživanja: “Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “ubojstvo u pokušaju” na štetu 42-godišnjaka i 35-godišnjaka, te kaznenog djela “dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom” na štetu 23-godišnjakinje i maloljetne osobe.
 
Sumnja se kako je svemu počinjenom na naplatnim postajama uzrokovalo prethodno nezadovoljstvo vožnjom na autocesti.  Nezadovoljstvo je kulminiralo početnim verbalnim sukobom na naplatnim postajama, a nakon čega je osumnjičeni s namjerom da usmrti dvojicu muškaraca (42, 35) naletio s osobnim automobilom na njih. Uslijed opisanog 35-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, a 42-godišnjak lakše.
 
Također, u osobnom automobilu osumnjičenog 39-godišnjaka u svojstvu putnika nalazile su se 23-godišnjakinja i maloljetna osoba kojima je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.
 
Osumnjičeni 39-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu”, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Foto Grad Poreč

POREČ: Prvi Festival mladih oduševio odličnom atmosferom i izvrsnim glazbenicima

Foto Policijska uprava istarska mup plovanija

Europska komisija preporučuje mobilne provjere umjesto na unutarnjim granicama šengena