in

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Privedena trojica huligana zbog teškog ozljeđivanja 69-godišnjeg umirovljenika

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje napada na starijeg muškarca u Puli

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica 24-godišnjih hrvatskih državljana i maloljetni hrvatski državljanin počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, priopćila je Policijska uprava istarska.

U nedjelju, 21. srpnja oko 6.15 sati, trojica mladića došla su do terase ugostiteljskog objekta na Danteovom trgu u Puli. Kada ih je 69-godišnji muškarac, koji je čuvao terasu i njen inventar, upozorio na ponašanje, došlo je do kraće prepirke, nakon čega su mladići napustili mjesto događaja i uputili se u obližnji stan.

Ondje su se presvukli i maskirali te su se ponovno vratili na Danteov trg oko 7 sati. Mladići su tada fizički napali 69-godišnjaka rukama i nogama, pri čemu su ga teže ozlijedili. Ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju zbog slomljene ruke i rebara.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja 22. srpnja u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Kako piše Jutarnji list, jedan od napadača je pripadnik Hrvatske vojske, točnije Tigrova, pa se sve okolnosti napada ispituju i na toj istanci. Jučer popodne zapovjednik Tigrova bojnik Krešimir Kršinić posjetio je ozlijeđenog umirovljenika u Općoj bolnici Pula i ispričao se obitelji.

Ujedno je najavio da ako se kriminalističkom istragom utvrdi da je pripadnik počinitelj kaznenog djela, protiv njega će se pokrenuti kazneni i stegovni postupak. U tom slučaju mladića gotovo sigurno čeka nečasni otpust iz vojske.

VRSAR: 23. srpnja šetnja uz Giacoma Casanovu

Istarski vatrogasci u 17 sati pale sirenu za tragično stradalog kolegu