in

Istarski vatrogasci u 17 sati pale sirenu za tragično stradalog kolegu

Vatrogasci Istarske županije odat će počast stradalom kolegi Ivanu Galekoviću, 24-godišnjem pripadniku JVP Velika Gorica, uključivanjem sirena danas, 23. srpnja, u 17 sati u trajanju od 1 minute u svim javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima Istarske županije.

Mladi vatrogasac stradao je proteklog vikenda u požaru zgrade u Velikoj Gorici.

Grad Velika Gorica povodom tragične smrti mladog Ivana Galekovića proglasila je Dan žalosti za danas, 23. srpnja, kada će se održati i njegov pogreb.

“Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Kolege mladog i tragično stradalog vatrogasca opisale su što se dogodilo tijekom intervencije i kako je Galeković stradao. Rekli su da je u jednom trenutko samo kleknuo i zavapio upomoć te da ništa nije palo na njega. Odmah su ga iznijeli iz kuće, gdje ga je preuzela Hitna služba koja je već bila na mjestu događaja. Mladi je vatrogasac, nažalost, preminuo u bolnici, objavio je Dnevnik.hr.

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU: Privedena trojica huligana zbog teškog ozljeđivanja 69-godišnjeg umirovljenika

Strani policajci pomažu istarskim kolegama i zajedno brinu o sigurnosti domaćih i turista