in

Starica lažnom policajcu dala 390.000 kuna

Ilustracija MUP

Jučer su policijski službenici II. Policijske postaje Rijeka zaprimili prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare na štetu 71-godišnje hrvatske državljanke. 

Naime, oštećenu je ranije tog dana telefonski kontaktirala nepoznata muška osoba koja se lažno predstavila kao policijski službenik te joj rekla da mora obaviti provjeru novca koje oštećena ima kod kuće budući da postoji sumnja da se radi o krivotvorenim novčanicama. Za vrijeme telefonskog razgovora do stana oštećene došao je nepoznati muškarac kojega je muškarac s kojim je razgovarala na telefon predstavio kao policijskog agenta u civilu. Rečeno joj je da mu preda sav novac koji ima kod kuće te će joj biti vraćen po obavljenim provjerama.

Oštećena je nepoznatom muškarcu predala više od 390.000 kuna s kojima se muškarac udaljio u nepoznatom smjeru. S obzirom da joj novac nije vraćen, događaj je prijavila policiji.
Opisanim događajem još jednom podsjećamo građane da policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana pa ih upozoravamo da ne vjeruju nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao policajci. Ovakvi počinitelji najčešće zlouporabljuju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvjere u lažne činjenice te potom materijalno oštete.

Napominjemo da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu, stoga pozivamo građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac te druge predmete. Ukoliko posumnjate da je riječ o počinjenju neke kažnjive radnje odmah se javite u policiju na broj 192!

Izvor Policijska uprava primorsko-goranska

Foto Grad Poreč

POREČ: Finale Street Arta uz „Veli Jože“, performanse i Zvonimir Šestak Groove Assembly

Plaža Ambrela - Foto Turistička zajednica grada Pule - Ilustracija

Privatizacija pomorskog dobra? Ministar Butković odbacuje da bi novi zakon omogućio bilo kakvu zloporabu