in

SUDAR BICIKLISTA U VRSARU: Teško stradali Nijemac, ozlijeđeni i Talijan i Slovenac, sudionici utrke Istarsko proljeće

Nesreća u Vrsaru - Foto čitateljica ITM-a

Jučer oko 14,45 sati na raskrižju ulica Sveti Martin i Aldo Negri u Vrsaru tijekom održavanja međunarodne biciklističke utrke Istarsko proljeće više biciklista palo zbog mokrog i skliskog kolnika. Ozlijeđenima je pružena pomoć na mjestu događaja te su tri natjecatelja prevezena u  pulsku bolnicu.

Utvrđeno je da je 27-godišnji njemački državljanin teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici dok za  21-godišnjeg slovenskog državljanina i 22-godišnjeg talijanskog državljanina težina ozljeda zasad nije poznata, saznajemo od Nataše Rogić, glasnogovornice PU istarske.

Danas, u subotu, kao što je najavljeno nastavlja se  II. etapa biciklističke utrke od 11 do oko 15 sati, na itinereru: Vižinada – Labinci – Višnjan – Tićan – Baderna – Sv. Lovreč – Limski kanal – Kanfanar – Žminj – Cere – Jurićev Kal – Žminj – Sv. Petar u Šumi – Tinjan – Kićer – Karojba – Motovun – Livade – Oprtalj – Buje – Ponte Porton – Motovun.


Zbog održavanja biciklističke manifestacije policijski službenici i druge ovlaštene osobe povremeno će zatvarati dionice cesta te mjesta starta i cilja, zbog čega pozivamo sve vozače koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također, iz PU istarske upozoravaju sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa, s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, međutim, moguća su zaostajanja biciklista koji sudjeluju u manifestaciji pa je stoga potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu.

Zahvaljujemo čitateljici našeg portala Roberti Čavić na videu i fotografijama.

Gradonačelnici Istre traže hitno spajanje autoceste do Dragonje

POREČ: Boćalište u Špadićima dobilo nove društvene prostore za druženje građana