in

POREČ: Boćalište u Špadićima dobilo nove društvene prostore za druženje građana

Danas je u porečkom naselju Špadići na boćalištu upriličeno otvorenje novih društvenih prostorija za boćare ali i za druženje žitelja tog dijela grada. Uz mještane tog djela grada, predstavnike vijeća Mjesnog odbora, na otvaranju su sudjelovali i predsjednica Mjesnog odbora Michela Bravar Kovačić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji su rezanjem vrpce uz asistenciju najmlađih svečano proglasili novi mali društveni dom otvorenim.

-Drago mi je kada možemo otvarati velike objekte i obilježiti završetak velikih investicija, ali isto tako uvijek mi je jednako drago kada otvaramo ovakve male objekte, za koje znam da su važni i puno znače za svakodnevicu i druženja naših sugrađana. Zahvaljujem boćarima koji čuvaju tradiciju, ali isto tako i svima našim vrijednim sugrađankama koje ovdje vrijeme provode uz kreativna druženja, rekao je na svečanosti gradonačelnik Peršurić.

Dom je naime, postavljen prema željama mještana i mjesnog odbora, a koristit će boćarima i ženama ovih naselja za likovne i kreativne radionice, te zajednička druženja. Društveni dom je montažni objekt, koji uz salu za druženja ima i čajnu kuhinju, a nalazi se uz već postojeće prostorije Boćarskog kluba Špadići, gdje je uređen i sanitarni čvor.

Zahvale za uređenje društvenog doma upućene su tvrtkama Elektrometal, Tegula, Robertu Čitaru, Toniju Čušu, Viliju Čušu i Karlu Fatoriću.

Foto Facebook Loris Peršurić

SUDAR BICIKLISTA U VRSARU: Teško stradali Nijemac, ozlijeđeni i Talijan i Slovenac, sudionici utrke Istarsko proljeće

Kraljevsku etapu od VIŽINADE do MOTOVUNA pobijedio Filippo Zana, u nedjelju biciklisti voze od Marčane do Umaga