in

SUDAR VIŠE VOZILA I MOTORA kod Bala: I župan Radin sudjelovao u prometnoj nesreći

Zamjenik župana koji obnaša dužnost istarskog župana Fabrizio Radin sudjelovao je u prometnoj nesreći koja se dogodila danas, u nedjelju 28. veljače, oko 13 sati na cesti od Bala prema Kokuletovici. U sudaru su sudjelovala sveukupno tri automobila i dva motocikla, te ukupno ozlijeđene tri osobe.

Prometna nesreća – Foto Vatrogasci Rovinj

Osim materijalne štete ozlijeđen je jedan motociklist koji je prevezen u Opću bolnicu Pula na daljnju obradu te nije životno ugrožen. Ozlijeđenom vozaču motocikla istarski župan je uputio želje za što bržim oporavkom. Župan Radin u trenutku nesreće upravljao je svojim privatnim vozilom te je potvrđeno kako nije bio pod utjecajem alkohola, priopćeno je u nedjelju popodne iz Istarske županije.

Foto Vatrogasci Rovinj

Policija je naknadno objavila detalje ove nesreće:

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 28. veljače oko 12,50 sati na cesti Bale – Rovinj ozlijeđene su tri osobe. Nesreća se dogodila kada je 61-godišnjak upravljao automobilom Suzuki, pulske registarske oznake iz smjera Bala prema Rovinju. Prilikom skretanja ulijevo na sporednu cestu prema rezervatu Palud, vozač je oduzeo prednost prolaska i sudario se s automobilom VW Golf, pulske registarske oznake, kojim je iz smjera Rovinja upravljao 19-godišnjak.

Uslijed siline udara automobil Golf nastavio se nekontrolirano kretati lijevom kolničkom trakom, u trenutku kada su iz smjera Bala nailazila dva motocikla krećući se jedan iza drugoga. Izbjegavajući sudar s Golfom, 25-godišnji vozač motocikla Yamaha, pulske registarske oznake, skrenuo je udesno i s motociklom pao na zemljanu površinu. Golf se potom u nekontroliranom kretanju sudario s motociklom KTM, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 20-godišnjak, nakon čega se motocikl odbio i u klizanju udario u automobil Citroen kojim je iz smjera Bala upravljao 22-godišnjak. Vozač motocikla izletio je van kolnika i zajedno s motociklom pao na travnatu površinu, dok se Golf zaustavio udarivši u granje. 

Zbog zadobivenih ozljeda 20-godišnji vozač motocikla KTM prevezen je u Opću bolnicu Pula, gdje je zadržan na liječenju, a težina njegovih ozljeda još nije poznata. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni i 25-godišnji vozač Yamahe i 22-godišnji vozač Citroena koji su upućeni na kućnu njegu.

Prometna nesreća – Foto Vatrogasci Rovinj
Prometna nesreća – Foto Vatrogasci Rovinj
Prometna nesreća – Foto Vatrogasci Rovinj

Teška nesreća kod Plomina: Motocikl sletio s kolnika, cesta zatvorena za promet

U ponedjeljak otvaraju terase – Evo kako u Poreču izgledaju pripreme ugostitelja