in

U ponedjeljak otvaraju terase – Evo kako u Poreču izgledaju pripreme ugostitelja

Priprema se terasa restorana na porečkoj rivi - Foto Tanja Kocijančić

Od sutra, 1. ožujka otvaraju se terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata, te se dopuštaju treninzi u zatvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Porečka riva – terasa spremne za otvaranje – 28.02.2021.

Prošetali smo Porečom u nedjelju da vidimo kako se ugostitelji pripremaju. Kafići koji planiraju otvoriti već su u subotu a neki i prije oprali terase i spremili stolove i stolice. Tako da u nedjelju popodne nije bilo puno onih koje smo zatekli u pripremama, nego su uobičajeno radili i nudili kavu i ostala pića “to go”. Restorana koji će otvoriti, barem što se starogradske jezgre tiče, baš i nema puno. Naime, za sjediti na terasi i jesti još je prehladno. No, vjerojatnije je da većina ipak čeka Uskrs za otvaranje a neki će i kasnije, odnosno pričekat će početak turističke sezone.

Teško da se isplati otvoriti kada su gosti samo domaći, stranac ima jako malo, a radnike treba plaćati.

Poreč – terasa spremne za otvaranje – 28.02.2021.

Ponovimo ono što se službeno zna. Novom odlukom Stožera goste se od sutra može posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi kolao zrak. Popustili su udrugama ugostitelja i glazbenika pa će se smjeti puštati glazba, ali ne glasno.

Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Ovisno o veličini terasa izračunava se najveći broj korisnika koji smije biti na terasi i to mora biti vidljivo istaknuto na ulazu, gdje također mora biti i dezinficijens.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.

Tekst&Foto Tanja Kocijančić

Kava za van na svakom koraku
Sunčanje na Trgu slobode – 28.02.2021.
Trg slobode 28.02.2021.
Porečka riva – terase spremne za otvaranje – 28.02.2021.
Porečka riva – terase spremne za otvaranje – 28.02.2021.
Kava za van na Trgu slobode – 28.02.2021.

SUDAR VIŠE VOZILA I MOTORA kod Bala: I župan Radin sudjelovao u prometnoj nesreći

NOVIGRAD: Velika Mascarellijeva platna vraćena u kinodvoranu