in

Sve vatrogasne snage POREŠTINE gasile požare u LABINCIMA i GRADINI

Požar u Labincima

Sve vatrogasne snage Poreštine bile su na terenu jučer, petak 3. travnja, kada su tijekom popodneva uspješno ugasili dva velika požara na potezu od naselja Labinci prema Taru, te u Gradini u Općini Vrsar. U Labincima je izgorjelo oko pet hektara šume i niskog raslinja, dok je u Gradini požar buknuo na otvorenom skladištu otpada papirne galanterije.

Kako smo doznali od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Denisa Matoševića, u Labincima je na terenu vatru gasilo 33 vatrogasaca s 13 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Poreč i DVD-ova Kaštelir, Tar, Višnjan, Vižinada i Višnjan. Dojava je stigla u 14.05 sati, a požar je ugašen u 15.55 sati.

Dojava za požar u Gradini JVP-u je stigao u 15.45 sati, a ugašen je nakon sati i pol borbe s vatrom. Najprije su na teren izašli vatrogasci JVP-a Poreč, njih petorica s tri vozila, a onda su im u pomoć stigli DVD-ovi Vrsar i SV. Lovreč s 4 vozila i 11 vatrogasaca.

Matošević ističe da je izgorjelo oko 10 kubičnih metara kartonskog materijala. Morali su biti brzi, jer je postojala opasnost da se vatra s otvorenog skladišta proširi na čvrsti objekt.

O uzrocima požara nije mogao govoriti, jer, veli, policija se time bavi.

Bila je to prilika da građane upozori da obavezno zatraže dozvole za paljenje vatre na otvorenom prostoru, odnosno da u slučaju vjetra odustanu od toga.

TAR: LUKA ŽUŽIĆ dobitnik nagrade STATUS Hrvatske glazbene unije

Župan, istarski gradonačelnici i njihovi zamjenici odriču se dijela plaća u korist ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA a gospodarstvenike oslobađaju obaveza