in

TAR: LUKA ŽUŽIĆ dobitnik nagrade STATUS Hrvatske glazbene unije

Foto Facebook Luka Žužić

Nagrada Hrvatske Glazbene Unije  za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja „Status“, u jazz kategoriji za instrument trombon dodijeljena je ponovno Luki Žužiću iz Tara, i to treći put!

Nakon osvojenog „Statusa“ 2011. i 2015. godine, te dvije nominacije na Porinu i osvajanju Porina, Luka Žužić, diplomirani pijanist i jazz trombonist, kao član Jazz orkestra HGM-a i član Jazz orkestra HRT-a, te brojnih manjih sastava i u društvu vrhunskih svjetskih jazz glazbenika  nastupa širom svijeta. Usto vrlo je aktivan i kao autor i kao aranžer skladbi za jazz orkestre i sastave.

Dobitnici se mogu pogledati ovdje https://nagrada-status.hgu.hr/index.php?opt=glasanje&act=cat&gl=70&id=3

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status za najbolje instrumentaliste u protekloj godini. Naziv Nagrade nastao je iz naziva glasila Hrvatske glazbene unije “Status” koji su dali Dražen Buhin i Paolo Sfeci. 

Uz kategoriju pop, rock, zabavna i narodna glazba od 1998. uvedena je kategorija za jazz instrumentaliste. 2004. kategoriji pop-rock pridodan je naziv urbana kategorija, a sukladno produkciji i izdanjima koje su pod tim nazivom svoje mjesto našle i u Diskografskoj nagradi Porin. Za Nagradu Status mogu biti predloženi instrumentalisti – redovni članovi HGU – koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. godine i instrumentalisti koji su u 2010. godini objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta. Svake godine dodjeljuju se i posebne “Zlatne plakete” zaslužnim pojedincima i ustanovama. Do sada je nagrađeno više od 60 instrumentalista, te podijeljeno više od 50 Zlatnih plaketa.

Nagrada “Status” od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

Grad Rovinj traži kretanje bez PROPUSNICA za Rovinj, Bale, Kanfanar i Žminj

Sve vatrogasne snage POREŠTINE gasile požare u LABINCIMA i GRADINI