in

SVETVINČENAT: Zbog alkohola i prebrze vožnje teško stradao motociklist

Ilustracija/Foto: MUP

Dogodila se još jedna prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom, kojoj su uzrok neprilagođena brzina kretanja i vožnja pod utjecajem alkohola.

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 15. travnja oko 18.50 sati na cesti D-77 u naselju Bibići kod Svetvinčenta, jedna je osoba teže ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 57-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.26 promila upravljao motociklom Honda, pulske registarske oznake, od Svetvinčenta prema Juršićima. Dolaskom do zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja vozač je izgubio nadzor nad motociklom te je sletio van kolnika na zemljanu površinu, gdje je pao na tlo, priopila je danas Policijska uprava istarska.

Vozač je u nesreći teže ozlijeđen, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega se pokreće prekršajni postupak.

Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost građanima da su neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola uzročnici najtežih prometnih nesreća te poziva vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti.

Gitaristici Chiari Vukadinović 2. mjesto na državnom natjecanju

KUKCI: Austrijancu lopovi ukrali skupocjene bicikle