in

Talijan i Albanac na Ipsilonu vozili preko 230 na sat! Skupo su to platili

Ilustracija

Pulski prometni policijski službenici su tijekom vikenda sankcionirali dva vozača koji su na Istarskom ipsilonu vozili preko 230 km na sat


Pulska prometna policija je u subotu oko 18 sati na autocesti A9 (Istarskom ipsilonu) kod čvora Medaki zatekla 34-godišnjeg albanskog državljanina kako upravlja automobilom BMW, albanske registarske oznake, brzinom od 234 km na sat na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 110 km na sat. Vozaču je zbog počinjenog prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole za upravljanje motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od  mjesec dana.

U nedjelju oko 12,40 sati su kod čvora Bale zatekli 43-godišnjeg talijanskog državljanina koji je upravljao automobilom Audi, talijanske registarske oznake, brzinom od 230 km na sat te mu je zbog počinjenog prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana, priopćila je Policijska uprava 10. kolovoza.

PU istarska je u izvještaju za protekli vikend izdvojila još jedan događaj iz domene kršenja prometnih propisa.

U petak, oko 23.15 sati na Verudeli u Puli, policijski službenici zaustavili su automobil VW Passat, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 35-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Utvrđeno da je vozač upravljao automobilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole i  pod utjecajem alkohola od 1.97 promila. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, te mu je određena kazna u iznosu 12.000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

POREČ: Počela zadnja smjena Ljetnog kampa – djeca postaju mali biolozi, umjetnici i plivači

Kod Trviža teško ozlijeđena mlada biciklistica