in

POREČ: Počela zadnja smjena Ljetnog kampa – djeca postaju mali biolozi, umjetnici i plivači

Ljetni kamp Grada Poreča ulazi u završnicu – nakon što je protekle subote završena treća smjena, danas, 10. kolovoza, počela je četvrta i posljednja smjena ove omiljene ljetne zabave za djecu različitih uzrasta.

POREČ: Počela zadnja smjena Ljetnog kampa - djeca postaju  mali biolozi, umjetnici i plivači

Dvjestotinjak djece do sada dio je svojih školskih praznika provelo u igri, učenju i plivanju pod stručnim vodstvom trenera, a danas je u novu avanturu krenulo njih šezdesetak.  

POREČ: Počela zadnja smjena Ljetnog kampa - djeca postaju  mali biolozi, umjetnici i plivači

U dnevnim aktivnostima kampa, već tradicionalno, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto. Cilj škole je neplivače osposobiti za samostalno održavanje na vodi uz pravilno disanje, a plivače poučiti pravilnoj tehnici plivanja u nekoliko plivačkih disciplina. Skokovi u vodu imaju značajno mjesto oslobađanju od straha i izgradnji samopouzdanja mališana, a omiljeni su im rekviziti velike plutače i otoci za uživanje u uvali na kupalištu. Tu je i veslanje u kajacima, te veslanje na SUP-u.

Jedna od omiljenih aktivnosti ove je godine radionica Morski svijet-moj svijet, u kojoj su uživali i polaznici treće smjene i kroz koju su prikupljali organizme iz mora, spremali ih u akvarije i povećalima ih proučavali, sve u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam – Centrom za invazivne vrste Poreč i njihovom suradnicom Tinom Tominić.

Djeca su rado sudjelovala i u radionici pod vodstvom umjetnice Jane Franušić koja ih je učila izrađivati ukrasne predmete od raznih materijala, a radionicu o ponašanju na vodi i što učiniti u slučaju nezgode pokazali su im članovi Gradskog društva Crvenog križa Poreč.

POREČ: Počela zadnja smjena Ljetnog kampa - djeca postaju  mali biolozi, umjetnici i plivači

Uz edukativne radionice, u kampu se posebna pozornost pridaje i koordinaciji pokreta te razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku, ples kao i društvene igre.

Svi su polaznici svrstani u male grupe kako bi se postigao bolji rad sa svakim polaznikom i programi održali u skladu s epidemiološkim mjerama.

Treća je smjena kao i prethodne, završila zajedničkim obiteljskim izletom u vodeni park, a tako će svoj dvotjedni boravak zaključiti i polaznici četvrtke smjene nakon čega se spušta zastor nad ovogodišnjim 23. izdanjem Ljetnog kampa, priopćeno je iz Grada Poreča.

‘Nizozemci, odmah napustite Hrvatsku’: Narančasto upozorenje za tisuće turista

Uhvaćeni zbog 8 krađa u Poreču, Taru, Karigadoru i Rovinju

Nijemac uhvaćen kako Ipsilonom juri 203 na sat

Talijan i Albanac na Ipsilonu vozili preko 230 na sat! Skupo su to platili