in

TAR/ČERVAR-PORAT: Policija objavila detalje opljačkanih bankomata – Na cestu lopovi postavili šiljke za bušenje guma

Opljačkani bankomat u Taru - Foto Istra Terra Magica

Policijski službenici obavili su očevid te su utvrdili kako je nepoznati počinitelj danas oko 3.45 sati smjesom plinova izazvao eksploziju bankomata u Ulici Skalinada u Červar-Portu. Prilikom eksplozije nastala su oštećenja na bankomatu, poslovnom prostoru u čijem izlogu je bankomat bio smješten te na dva obližnja ugostiteljska objekta.

eksplozija bankomata u taru 7-10-2021
Eksplodirao bankomat na zgradi Općine Tar-Vabriga – Foto Istra Terra Magica

Nakon što se udaljio s otuđenim novcem, počinitelj je nedaleko mjesta događaja na cesti postavio šiljke za bušenje guma te su prilikom dolaska na intervenciju oštećene gume na dva vozila zaštitarske tvrtke iz Zagreba i na jednom policijskom vozilu.

Obavljenim očevidom u Taru, policijski službenici utvrdili su kako je nepoznati počinitelj oko 4.05 sati u Istarskoj ulici uporabom plinske smjese izazvao eksploziju bankomata te je oštetio bankomat, no nije uspio otuđiti novac. Osim na bankomatu, određena oštećenja nastala su i na obližnjoj zgradi Općine Tar-Vabriga na kojoj su, među ostalim, popucala sva stakla na prozorima, susjednom ugostiteljskom objektu, zgradi u kojoj se nalaze poslovni prostori te na stambenoj zgradi.

Materijalna šteta koja je nastala pravnim i fizičkim osobama zasad nije utvrđena.

Policijski službenici poduzimaju intenzivne radnje u cilju pronalaska jednog ili više počinitelja kaznenih djela, objavila je u četvrtak popodne istarska policija.

brošura istra experience istarska županija

Tiska se prva brošura ”ISTRA ECOXPERIENCE – Sve eko iz Istre” – Poziv svima koji žele biti uvršteni

muller trgovina

Proizvod s polica povukao trgovački lanac Müller zbog moguće pojave plijesni