in

TAR: KOBNO PRETJECANJE glavni uzrok strašne nesreće u kojoj je poginuo Francuz

Foto Istra Terra Magica

Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15,30 sati na području Poreča

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15,30 sati na cesti Tar-Poreč jedna je osoba smrtno stradala, a dvije su lakše ozlijeđene, priopćila je u subotu 8. kolovoza Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji francuski državljanin upravljao automobilom Audi, francuske registarske oznake, iz smjera Tara prema Poreču. Vozač je u jednom trenutku započeo pretjecati vozila nakon čega je prilikom povratka u svoju prometnu traku zbog neprilagođene brzine  i izbjegavanja udara u zadnji dio automobila Toyote, talijanske registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji talijanski državljanin, skrenuo na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio teretnog automobila Volvo, krapinske registarske oznake kojim je upravljao 49-godišnjak.

Nakon sudara s teretnim vozilom Volvo Audi je udario u automobil Toyota te su se oba automobila zarotirala na kolniku, dok je kamion od siline udarca odbačen u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač Audija je od zadobivenih teških ozljeda smrtno stradao dok su njegova 45-godišnja suvozačica, francuska državljanka i vozač teretnog automobila lakše ozlijeđeni.

Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Na mjestu događaja osim policije intervenirali su i porečki vatrogasci.

Za vrijeme trajanja očevida državna cesta D75 Tar-Poreč  bila je zatvorena do kasno navečer te se promet odvijao preko Kaštelira, priopćila je policija.

ROVINJ: Grisia se vraća 9. kolovoza u mini izdanju – u dvorištu Bruna Mascarellija

MARČANA – Načelnik primio mlade “zlatne” atletičare