in

MARČANA – Načelnik primio mlade “zlatne” atletičare

Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško primio je ovog tjedna atletičare Atletskog kluba Istra, osvajače zlatne medalje i rekordere Hrvatske u disciplini štafete 4×200 metara u dvorani, kategorije mlađi kadeti.

AK Istra je na prošli mjesec održanom prvenstu Istre u atletici osvojio 10 zlatnih medalja, odnosno ukupno 25. Posebnu nagradu za najbolji rezultat na natjecanju prema bodovnim tablicama IAAFa osvojila je Natali Pincan (AK ISTRA) pobjedom u utrci na 400 metara za mlađe juniorke s vremenom 1:03,15 odnosno 777 bodova.

U veljači je u Zagrebu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje. Velik uspjeh za AK Istru ostvarila je štafeta mlađih kadeta na 4×200 metara koja je osvojila naslov državnih prvaka istrčavši pritom hrvatski mlađe kadetski rekord. Ovu četvorku talentiranih atletičara čine Noa Pliško, Ivan Jugovac, Karlo Kostešić i Marian Grbin, a novi rekord iznosi 1:52,11.

Uz zlato u štafeti, Noa Pliško osvojio je medalju i u pojedinačnom nastupu i to u njemu omiljenom skoku u dalj. Za brončanu medalju Noa je skočio izvrsnih 5,23m.

Na prijemu su bili Noa Pliško, Ivan Jugovac, Karlo Kostešić i Marian Grbin, te jedan od trenera – Siniša Ivanković koji trenira Nou i Marijana. Jasna Bolić nije mogla doći na prijem, a kod nje treniraju Karlo i Ivan.

Načelnik je svih nagradio poklonima, a djeca su dobila još i prigodne majice.

Evo rezultata na dvoranskom prvenstvu Hrvatske 9. veljače:

4×200 m, 1. mjesto (državni rekord): Noa Pliško, Ivan Jugovac, Karlo
Kostešić, Marian Grbin

Noa Pliško 3. mjesto skok u dalj

Prvenstvo Hrvatske na otvorenom, 28. lipnja, Varaždin:

Noa Pliško 3. mjesto skok u dalj
Marian Grbin 3. mjesto na 400 m
4×200 m 3. mjesto (Noa Pliško,Ivan Jugovac, Karlo Kostešić, Marian Grbin)
4×60 m 3. mjesto (Noa Pliško,Ivan Jugovac, Karlo Kostešić, Marian Grbin)

TAR: KOBNO PRETJECANJE glavni uzrok strašne nesreće u kojoj je poginuo Francuz

Istarska policija najavila pojačane kontrole tijekom vikenda