in

Tragedija: U nesreći poginuo 70-godišnji motociklist

Ilustracija/Foto MUP

Danas, 27. svibnja, oko 10.20 sati na nerazvrstanoj cesti Lanišće – Ročko Polje u prometnoj nesreći smrtno je stradao 70-godišnji motociklist iz Austrije, javila je istarska policija. 

Danas oko 10 sati na području Buzeta dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 80-godišnjak upravljao motociklom  KTM, austrijske registracijske oznake kolnikom nerazvrstane ceste Ročko Polje- Lanišće. Vozač je po izlasku iz zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika  i prednjim dijelom motocikla udario u zemljani nasip te se prevrnuo na bočnu stranu. Iza njega se kretao 70-godišnji austrijski državljanin, koji je upravljao motociklom Kawasaki, austrijske registracijske oznake te je iz zasad neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad motociklom, sletio van kolnika te s glavom na kojoj je imao nepričvršćenu zaštitnu kacigu udario u drvo.
 
U prometnoj nesreći smrtno je stradao 70-godišnjak dok je 80-godišnjak lakše ozlijeđen te mu je pomoć pružena  u riječkoj bolnici. Nad tijelom preminulog muškarca naložena je obdukcija.  
Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće, objavila je istarska policija u petak.

Foto Usluga Poreč buduća ribarnica

Uskoro otvaranje porečke ribarnice – Usluga poziva zainteresirane zakupce

Obnovljene porečke batane u spomen na ribarsku tradiciju